“Marianne” voorstelling 2016!

Prins Egoon is jarig. Voor zijn verjaardag krijgt hij van de koning, zijn vader, een koninkrijkje cadeau ter grootte van een flinke aardappelakker. Ook wordt hem een vierkoppige hofhouding toegewezen, bestaande uit een beul, een nar, een secretaresse en een poetsvrouw, zodat hij alvast een beetje kan leren hoe het moet: ‘Heersen!’.

Marianne! (een koningsdrama) is geschreven als een fel sprookje vol absurde humor. Op een directe en eenvoudige manier, eigen aan de schrijfstijl van De Graef, krijgen de personages gestalte. Kern van de voorstelling zijn de vier temperamenten en hoe die kunnen huishouden in een mensenziel, waarbij de hartstochten het overnemen van de redelijkheid. De ziel die uit zijn koers gestoten wordt, moet op eigen kracht weer aan het stuur zien te geraken.