Regisseuse UIT!  – Mariléne Kramer

Marilène is de regisseuse van Theatergroep UIT!
Haar repetities vinden plaats op de woensdag- en donderdagavond. Op woensdag voor de jeugd t/m 18 jaar, op de donderdag voor iedereen boven de 18.

“Hoi! Ik ben Marilène, 24 jaar en docente Engels. Naast voor de klas staan heb ik een grote passie voor alles wat te maken heeft met theater.  Ik ben al sinds 2010 actief bij Theatergroep UIT! Eerst als speler, maar sinds 2021 ook bij de regie! Mijn passie deel ik graag tijdens de repetities. Het seizoen start in september, maar je bent het gehele jaar welkom om 3 proeflessen te komen volgen. Zie ik je snel?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!!

Wil jij ook stralen op het podium? Geef je dan nu op bij Theatergroep UIT!

Wie weet sta jij volgend jaar in de spotlights!!

Geschiedenis Jeugd UIT! | door Wijnand Oosterhof – 2016

25 jaar jongerentoneel in Zevenaar onder de naam Jeugd-Theatergroep UIT! We zijn een begrip in Zevenaar en omgeving geworden. Is dat niet fantastisch? Een stukje geschiedenis: In 1991 benaderde ik het bestuur van UIT! met de vraag of het wellicht een idee zou zijn een jongerenafdeling op te richten onder de bestuurlijke vleugelen van UIT!  Ik regisseerde toen al een aantal jaren schooltoneel en er waren elk jaar wel leerlingen, die graag ‘onder toneel’ wilden, maar er was geen toneel voor jongeren in Zevenaar destijds. Vandaar de vraag aan UIT!   Het duurde niet lang of ‘Jeugdtheatergroep UIT! was een feit. Mijn enthousiasme was groot en niet alleen dat van mij. Al gauw was er sprake van een grote groep medewerkers, waarbinnen alle disciplines waren vertegenwoordigd; muziek, choreografie, decorbouw, kleding, grime, etc. En dat allemaal op vrijwillige basis! Bovendien was er subsidie toegezegd van gemeentewege en bedrijfsleven. We konden beginnen. We kozen voor de musical ‘Hedenavond Auditie’. Via de plaatselijke media van toen deden we een oproep aan jongeren zich op te geven voor audities toneel, zang en dans. Maar liefst 38 jongeren tussen de 12 en 18 jaar gaven zich op. We konden ze allemaal in de musical kwijt. Een geweldig creatief proces volgde. Door het intensieve werken groeide de groep jongeren uit tot een hechte eenheid en dat was uiteindelijk te zien. De Arnhemsche Courant kopte op 27 april 1992: “Sprankelende Show Theatergroep uit in Zevenaar” De Gelderlander sprak in een recensie van een bruisende musical enthousiast en met verve gebracht. Ik herinner me nog goed het overweldigende applaus. Het eerste kind was geboren. Er volgden er vele. 2003 vierden we ons 12eneenhalfjarig bestaan met de musical Oliver Twist. Het was tevens het afscheid van mij als regisseur/coördinator. Mark Paar, als onderwijzer bevlogen regisseur van schoolmusicals, nam het stokje van me over. Onder zijn bezielende leiding bleef Jeugdtheatergroep UIT! zich de jaren daaropvolgend manifesteren met diverse jeugdgroepen die wekelijks theaterles ontvingen en elk jaar zich presenteerden in het Musiater. Tot op de dag van vandaag. Inmiddels heeft Mark het stokje weer overgedragen aan mij en ben ik terug op het honk.

Dit jaar zagen we op 11 en 12 juni drie ontroerend mooie voorstellingen van onze jeugdgroepen in het Musiater, artistiek zeer op niveau, waarvoor hulde aan Melissa en Floortje. De voorstelling ‘Ondergedoken’ mag echt een topper genoemd worden. Er zijn zelfs plannen dit stuk nog een paar keer te spelen. Er is interesse bij veteranen!

Het voelt als een hele eer de voorstelling ‘Het Geheim van Spinnensteyn’ voor ons 25-jarig jubileum te mogen regisseren. Op 26 en 27 november te zien in het Musiater!! Als ik de jeugdige spelers van UIT!  aan het werk zie op onze repetities, dan doet me dat wat. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de jongeren maakt het werken met ze zo inspirerend.

Wijnand Oosterhof

Theatergroep UIT! te Zevenaar maakt en presenteert, vanaf haar oprichting in 1985, theatervoorstellingen in Zevenaar en omgeving. UIT! bestaat uit een vereniging voor volwassenen en voor jeugd- en jongerentheater.

Op het gebied van amateurtoneel heeft UIT! een uitstekende naam opgebouwd. De voorstellingen die variëren van drama tot komedie vinden in de regel plaats in ‘Het Musiater’ te Zevenaar.

De jeugdvoorstellingen, die ook in Het Musiater over het voetlicht worden gebracht, zijn doorgaans gebaseerd op improvisaties op thema’s die door de jeugd zelf worden aangedragen. Sommige regisseurs kiezen voor een bestaand stuk. Beiden hebben een ding gemeen – zij haken aan op de belevenis van de spelers.

 

Het Musiater| naar website

Het Musiater

De Rabobankzaal

Het Musiater – Bommersheufsestraat 62, 6901 JZ Zevenaar