Jeugd coördinator UIT!  Wijnand Oosterhof

Wijnand is de jeugd coördinator voor Theatergroep UIT!
Hij heeft in 1992 UIT! opgericht en is het aanspreekpunt voor alle jeugd, regisseurs en spelers van  UIT!

Daarnaast is hij ook de regisseur van “Het Geheim van Spinnensteyn”. De jubileumvoorstelling om het 25 jarig bestaan van jeugd en jongeren UIT! dit jaar mee te vieren. Deze is afgelopen januari opgevoerd in het Musiater.

Wijnand heeft jarenlang met plezier drama lessen verzorgd op het Candea college en is afgelopen jaar met pensioen gegaan. Daardoor had hij weer wat tijd vrij om met de getalenteerde jeugd van UIT! aan de slag te gaan.

Wijnand komt regelmatig langs tijdens repetities om het proces te bekijken.
Voor meer informatie over Wijnand als acteur, dramadocent of regisseur verwijzen we u naar de pagina;

www.wijntheater.com

Regisseur UIT!  – Joeri Mast

Joeri is regisseur voor de jongste groep van Theatergroep UIT!
Zijn repetities vinden plaats op de woensdagavonden in twee verschillende groepen.

“Hallo, ik ben Joeri Mast en ik ben afgestudeerd als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Op dit moment ben ik werkzaam als woonbegeleider. Ook ben ik opgeleid tot kindercoach.
Sinds 2016 ben ik actief bij Theatergroep UIT! 

19 mei 2018 heb ik voor het eerst mogen stralen met de jongste spelers van UIT! Op dit moment geef ik les aan twee groepen, 8 t/m 12 jaar en 12 t/m 16 jaar! Buiten het schrijven en regisseren van de groep vind ik het ook leuk om de kinderen de les zelf te laten leiden met nieuwe ideeën waardoor de les altijd leuk en gezellig is.”

Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent!!

Wil jij ook stralen op het podium? Geef je dan nu op bij Theatergroep UIT!

Wie weet sta jij volgend jaar in de spotlights!!

Regisseuse UIT!  – Melissa Glasbergen

Melissa is regisseuse voor de oudste jeugdgroep van Theatergroep UIT!
Ze regisseert de jeugdgroep op de dinsdag avond met jeugd variërend in leeftijd tussen 13 en 18 jaar.

“Mijn naam is Melissa Glasbergen en ik werk op dit moment fulltime in het onderwijs als theaterdocent, trainer en regisseur. Ik ben sinds 2014 bij Theatergroep UIT! Aan mij was de eer om afgelopen jaren voorstellingen te maken met twee bijzonder leuke en enthousiaste groepen. Plezier maken, zelf meedenken en alle goede ideeën die er zijn omsmelten tot er een voorstelling ontstaat is waar we ons mee bezighouden.

Zo is een stuk ontstaan dat geschreven is naar aanleiding van een boek en een ander stuk dat voort is gekomen vanuit ‘awkward’ improvisaties. Op reis door de verbeelding en ontdekken waar je eigen mogelijkheden en fascinaties liggen is misschien niet altijd de makkelijkste weg, maar daar kom je wel de mooiste dingen tegen. Als regisseur richt ik me dan ook het liefst op dat wat net een beetje gekker is dan normaal.”

Regisseuse UIT!   – Floortje Visser

Floortje is de regisseuse van de jong-volwassenen groep van Theatergroep UIT!
In deze groep zitten jongeren met leeftijden variërend van 18 tot 25 jaar oud.

Floortje is al vroeg met het acteren begonnen en zit al bij UIT! sinds 2003. Eerst als jeugdspeler, later als regie-assistent en sinds 2011 als regisseuse. Floortje is in het bezit van een Bachelor of Education voor zowel het basis- als middelbaar onderwijs en heeft zich gespecialiseerd in het maken van drama-producties.

“Ik werk graag met deze groep, we hebben onderling veel vertrouwen en kunnen daardoor ontzettend goed met elkaar werken. Ieder jaar proberen we weer samen tot een mooie voorstelling te komen. Daarnaast maken we ook veel plezier, zo spelen we regelmatig theaterspellen en doen we aan theatersport. Jezelf kunnen zijn en samen gek doen, zijn in deze groep heel belangrijk.”

Afgelopen 3 jaar heeft deze groep van Theatergroep UIT! zichzelf echt overtroffen. Met stukken als ‘Ondergedoken’, ‘ZwartWit’ en ’19 Minuten’ wist deze groep de volledige zaal mee te nemen het verhaal in. Ondergedoken was dan ook uitverkocht en 19 minuten zal komend jaar nogmaals worden gespeeld.

Geschiedenis Jeugd UIT!

25 jaar jongerentoneel in Zevenaar onder de naam Jeugd-Theatergroep UIT! We zijn een begrip in Zevenaar en omgeving geworden. Is dat niet fantastisch? Een stukje geschiedenis: In 1991 benaderde ik het bestuur van UIT! met de vraag of het wellicht een idee zou zijn een jongerenafdeling op te richten onder de bestuurlijke vleugelen van UIT!  Ik regisseerde toen al een aantal jaren schooltoneel en er waren elk jaar wel leerlingen, die graag ‘onder toneel’ wilden, maar er was geen toneel voor jongeren in Zevenaar destijds. Vandaar de vraag aan UIT!   Het duurde niet lang of ‘Jeugdtheatergroep UIT! was een feit. Mijn enthousiasme was groot en niet alleen dat van mij. Al gauw was er sprake van een grote groep medewerkers, waarbinnen alle disciplines waren vertegenwoordigd; muziek, choreografie, decorbouw, kleding, grime, etc. En dat allemaal op vrijwillige basis! Bovendien was er subsidie toegezegd van gemeentewege en bedrijfsleven. We konden beginnen. We kozen voor de musical ‘Hedenavond Auditie’. Via de plaatselijke media van toen deden we een oproep aan jongeren zich op te geven voor audities toneel, zang en dans. Maar liefst 38 jongeren tussen de 12 en 18 jaar gaven zich op. We konden ze allemaal in de musical kwijt. Een geweldig creatief proces volgde. Door het intensieve werken groeide de groep jongeren uit tot een hechte eenheid en dat was uiteindelijk te zien. De Arnhemsche Courant kopte op 27 april 1992: “Sprankelende Show Theatergroep uit in Zevenaar” De Gelderlander sprak in een recensie van een bruisende musical enthousiast en met verve gebracht. Ik herinner me nog goed het overweldigende applaus. Het eerste kind was geboren. Er volgden er vele. 2003 vierden we ons 12eneenhalfjarig bestaan met de musical Oliver Twist. Het was tevens het afscheid van mij als regisseur/coördinator. Mark Paar, als onderwijzer bevlogen regisseur van schoolmusicals, nam het stokje van me over. Onder zijn bezielende leiding bleef Jeugdtheatergroep UIT! zich de jaren daaropvolgend manifesteren met diverse jeugdgroepen die wekelijks theaterles ontvingen en elk jaar zich presenteerden in het Musiater. Tot op de dag van vandaag. Inmiddels heeft Mark het stokje weer overgedragen aan mij en ben ik terug op het honk.

Dit jaar zagen we op 11 en 12 juni drie ontroerend mooie voorstellingen van onze jeugdgroepen in het Musiater, artistiek zeer op niveau, waarvoor hulde aan Melissa en Floortje. De voorstelling ‘Ondergedoken’ mag echt een topper genoemd worden. Er zijn zelfs plannen dit stuk nog een paar keer te spelen. Er is interesse bij veteranen!

Het voelt als een hele eer de voorstelling ‘Het Geheim van Spinnensteyn’ voor ons 25-jarig jubileum te mogen regisseren. Op 26 en 27 november te zien in het Musiater!! Als ik de jeugdige spelers van UIT!  aan het werk zie op onze repetities, dan doet me dat wat. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de jongeren maakt het werken met ze zo inspirerend.

Wijnand Oosterhof

Theatergroep UIT! te Zevenaar maakt en presenteert, vanaf haar oprichting in 1985, theatervoorstellingen in Zevenaar en omgeving. UIT! bestaat uit een vereniging voor volwassenen en voor jeugd- en jongerentheater.

Op het gebied van amateurtoneel heeft UIT! een uitstekende naam opgebouwd. De voorstellingen die variëren van drama tot komedie vinden in de regel plaats in ‘Het Musiater’ te Zevenaar.

De jeugdvoorstellingen, die ook in Het Musiater over het voetlicht worden gebracht, zijn doorgaans gebaseerd op improvisaties op thema’s die door de jeugd zelf worden aangedragen. Sommige regisseurs kiezen voor een bestaand stuk. Beiden hebben een ding gemeen – zij haken aan op de belevenis van de spelers.

 

Het Musiater| naar website

Het Musiater

De Rabobankzaal

Het Musiater – Bommersheufsestraat 62, 6901 JZ Zevenaar